Riscurile unui indice crescut de grăsime la copii

Obținerea unui indice crescut de grăsime corporală în timpul copilăriei poate avea consecințe serioase asupra sănătății pe termen lung. Deși poate părea inofensiv sau chiar adorabil să ai un copil „puțin mai... Citește Articolul »

Obstetrică vs. Ginecologie: Care sunt diferențele esențiale

Obstetrica și ginecologia sunt două specialități medicale strâns legate, care se ocupă de îngrijirea sănătății femeilor, însă fiecare dintre ele are un focus diferit și se concentrează pe aspecte distincte ale sănătății... Citește Articolul »

Ce trebuie să știi despre ADHD: întrebări frecvente

ADHD (Tulburarea de Hiperactivitate cu Deficit de Atenție) este o afecțiune neurobiologică care afectează capacitatea unei persoane de a se concentra, de a controla impulsurile și de a-și regla comportamentul. În rândurile... Citește Articolul »

Importanța somnului în consolidarea memoriei dezvăluită de cercetători

Somnul este un aspect crucial al sănătății și bunăstării noastre, având un impact semnificativ asupra funcțiilor cognitive, inclusiv asupra memoriei. Cercetările din domeniul neuroștiinței au dezvăluit că somnul joacă un rol esențial... Citește Articolul »

Abonamentul medical: O soluție pentru sănătatea ta și a familiei

În ultimii ani, conceptul de abonament medical a câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătatea lor și a familiilor lor. Acest model de îngrijire medicală oferă acces la servicii medicale preventive... Citește Articolul »

Insomnia și impactul său asupra creierului

Insomnia, definită ca dificultatea persistentă de a adormi sau de a rămâne adormit, este o afecțiune comună care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Pe lângă impactul asupra calității vieții și... Citește Articolul »

Cum să îți crești imunitatea: Metode dovedite științific

Un sistem imunitar puternic este cheia pentru a rămâne sănătos și a lupta împotriva infecțiilor și bolilor. Există numeroase metode și practici care au fost demonstrate științific a fi eficiente în întărirea... Citește Articolul »